Studie

Studie over de levenskwaliteit bij mannen die hormonaal behandeld worden voor prostaatkanker.


Geachte Heer,

Graag willen wij u uitnodigen om deel te nemen aan een enquête van onze patiëntenvereniging Think Blue Vlaanderen met betrekking tot de hormonale behandeling van prostaatkanker en de impact op de levenskwaliteit van de patiënt.

Deze bevraging is voor ons zeer belangrijk omdat wij hierdoor een idee krijgen over jullie ervaringen en over de huidige communicatie met de zorgverlening. Met deze anonieme data, die we verzamelen via onze enquête, kunnen we in dialoog treden met onze partners en kunnen we helpen zoeken naar een oplossing om de impact van de hormonale behandeling van prostaatkanker te reduceren.

Tijdens deze enquête zullen we gebruik maken van vragenlijsten om uw levenskwaliteit op vlak van lichamelijk, functioneel en seksueel welbevinden, alsook emotioneel en sociaal welzijn te evalueren. Finaal zullen we ook enkele vragen stellen met betrekking tot communicatie in de gezondheidszorg.

Hierbij zullen volgende stappen doorlopen worden:

  • Gelieve u eerst te registreren voor deze enquête door uw E-mailadres in te geven in ons systeem. Na het volledig invullen van de vragenlijst verdwijnt uw mailadres uit het systeem, conform de GDPR regelgeving.
  • U zal vervolgens automatisch worden doorgestuurd naar onze vragenlijsten. Dit kan meerdere seconden duren.
  • Tegelijkertijd ontvangt u ook een automatische bevestiging van uw deelname in uw mailbox met een persoonlijk link naar uw eigen vragenlijsten. Zo kunt u de vragenlijsten op meerdere tijdstippen invullen. U hoeft dus de vragenlijsten niet in één keer in te vullen indien u dit niet wenst.

Bevragingen als deze zijn een deel van onze opdracht als patiëntenvereniging en met deze data kunnen wij helpen werken aan mogelijke oplossingen. Meten is weten. We zijn u dan ook zeer dankbaar voor uw medewerking en houden u in de toekomst op de hoogte van de resultaten en de projecten die hieruit zullen voortvloeien.


Met genegen groeten en heel veel dank namens het bestuur van Think Blue Vlaanderen,

Fernand Fonteyne, Rony De Grande, Erik Allemeersch, Geert Sablain en Luc De Laere