Movember

Omdat prostaatkanker alle aandacht verdient! 

MOVEMBER DAAGT MANNEN UIT OM TIJDENS DE 30 DAGEN VAN NOVEMBER HUN SNOR TE LATEN GROEIEN EN ZO HUN UITERLIJK TE VERANDEREN.

Mo Bros, zo worden de deelnemende mannen genoemd, registreren zich in oktober op Movember.com en beginnen, gladgeschoren, hun Movemberavontuur op 1 november. Gedurende een hele maand worden deze onbaatzuchtige en vrijgevige mannen, de Mo Bros, wandelende reclameborden die de boodschap van preventief onderzoek helpen uitdragen naar hun omgeving. Hun inspanningen vergroten het bewustzijn van vaak genegeerde onderwerpen op het gebied van de gezondheid van de man, omdat ze overal waar ze komen, aangesproken worden omwille van hun veranderd uiterlijk.

Movember is er niet alleen voor mannen. De vrouwen van Movember worden Mo Sistas genoemd. Zij spelen een cruciale rol in het succes van Movember door de mannen in hun leven aan te moedigen om mee te doen en door ze te steunen.

Mo Sistas kunnen deelnemen door zich aan te melden op Movember.com

Mo Sistas doen alles wat Mo Bros doen. Alleen laten ze hun snor niet groeien. Of wat dacht je ...

Movember heeft ook een belangrijke invloed op de gezondheid van de man door te bouwen aan bewustwording en door het veranderen van attitudes. De conversaties die op gang komen tijdens de Movembercampagne helpen mannen zich bewust te worden van de gezondheidsrisico's die ze lopen en actie te ondernemen om gezond te blijven.

Ook de leden van vzw Think Blue Vlaanderen vinden deze preventieve gezondheidsaanpak zeer belangrijk en doen daarom telkens mee aan de Movembercampagne.

De bestuursleden doen hierbij ook een warme oproep naar de leden om hun snor te laten groeien tijdens de maand november.

Op het einde van de maand november komen we iedere keer met alle deelnemers samen voor een fotoshoot tijdens een receptie op een nog nader te bepalen locatie. 

Wij hopen jullie warm te maken om aan deze campagne deel te nemen en hopen met deze actie de bewustwording rond prostaatkanker te vergroten en zo ook levens te helpen redden!

De snor laten groeien voor één maand is dan ook een kleine opgave.

U kan uw deelname bevestigen door te bellen naar 050 45 31 52 of door een mail te sturen naar thinkbluevlaanderen@gmail.com