Prostaathalfrond

2021

Dinsdag 1 juni 2021 om 14u in De Valkaart te 8020 Oostkamp

De kans is heel groot dat het prostaathalfrond van 1 juni 2021 over schenkingen en erfenissen door corona eveneens geannuleerd zal worden.

Daarom verwijzen naar een webinar over dit onderwerp gegeven door Natasja Vermeulen, notarieel jurist, van Kom Op Tegen Kanker op dinsdag 30 maart 2021 van 10 - 12u.

Vlaamse regering besliste om vanaf 1 juli 2021 de schenk- en erfbelasting te hervormen. Deze beslissing kan belangrijke gevolgen hebben voor de manier waarop mensen willen nalaten of schenken.

Schenken aan een goed doel wordt bijvoorbeeld belastingvrij. Ook wordt het mogelijk om, onder een gunstig fiscaal tarief, een gedeelte van je erfenis na te laten aan goede vrienden of verre familieleden.

Aan de hand van de nieuwe gids van Kom op tegen Kanker (gratis aan te vragen) staat collega Natasja (notarieel jurist), op dinsdag 30 maart (via een webinar) stil bij de basisprincipes op vlak van erfenissen en schenkingen en licht ze ook de recente hervormingen toe.

Misschien heb je op persoonlijk vlak interesse om meer te weten te komen over deze complexe materie of krijg je, vanuit je rol in de lotgenotengroep, soms te maken met vragen over dit thema. Wil je hierover graag meer weten, dan is deze webinar iets voor jou. Inschrijven kan via onze website, klik vóór 28 maart op deze link via de website van Kom op tegen Kanker.


In september 2021 organiseren we onze jaarlijkse uitstap. We maken er een gezellige dag van. Meer info over de concrete afspraken volgt.


Maandag 27 september 2021 om 19h30 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

Wij nodigen u uit voor de voordracht over prostaatkanker bij jongere mannen. Er zal ook gesproken worden over erfelijkheid en genetisch onderzoek bij prostaatkanker. Waar staan we anno 2021 en is preventief onderzoek bij jongere mannen wel nuttig? Dr. Bram De Laere zal spreken over de nieuwe gepersonaliseerde behandelingen en hoe dit praktisch in zijn werk gaat. We verwelkomen naast onze leden ook graag de familie van de leden, broers, zussen, zonen, dochters, neven en nichten.


Maandag 11 oktober 2021 om 14u in De Valkaart te 8020 Oostkamp

De vzw Think Blue Vlaanderen nodigt u uit voor de voordracht over incontinentie, bekkenbodemspieroefeningen en de zorgvoorzieningen voor mannen met incontinentie na een prostaatkankerbehandeling (incontinentiemateriaal, PLASPAS, incontinentieforfait, ...)

Dhr. Luc De Laere en Sophie Vantieghem van het Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen, alsook Mevr. Lootens en Anne Sanders van de GOED winkel Brugge-Knokke verzorgen de voordracht.Maandag 25 oktober 2021 om 14u in De Valkaart te 8020 Oostkamp

De vzw Think Blue Vlaanderen nodigt u uit op de voordracht over erectiestoornissen en de seksualiteit na een prostaatkankerbehandeling. Tevens is er een voorstelling van een nieuwe folder en website.


Maandag 15 november 2021 om 14u in De Valkaart te 8020 Oostkamp

De vzw Think Blue Vlaanderen nodigt u uit op de voordracht over uitgezaaide prostaatkanker. Waar staan we anno 2021 en welke nieuwe middelen kunnen er ingezet worden? Dr. Pieter Uvin, uroloog van het Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen is de spreker.


Zaterdag 4 december 2021 om 10u in De Valkaart te 8020 Oostkamp

We organiseren terug onze LEDENDAG. Noteer alvast deze datum! Deelname is volledig gratis dankzij onze sponsors. Een dagprogramma met sprekers, amusement en show.


Belangrijk!

Alle voordrachten zijn gratis. Na de voordrachten kunnen de aanwezigen tijdens de gratis koffiemomenten met elkaar van gedachten wisselen. Ook de partners van de patiënten kunnen apart samen komen tijdens de koffiemomenten.

De uitstappen zijn altijd tegen kostprijs.

Inschrijven of meer info op de nummers 050 45 31 52 of 050 59 95 90 of 0474 65 56 77 (secretaris Rony De Grande van vzw Think Blue Vlaanderen) of via mail naar: thinkbluevlaanderen@gmail.com

Bezoek zeker ook eens onze Facebookpagina! Klik op onderstaand logo.