Prostaathalfrond

2023

Maandag 27 maart 2023 om 14h00 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

Prof. Dr. Alfons Van Steenwegen houdt een leuke lezing over "De samenleefrelatie op leeftijd". Het einde van de carrière(s) en het weg zijn van de kinderen brengen een nieuwe periode in de samenleefrelatie. Wat doe je als je na een leven lang van werken plotseling weer dag in dag uit samen bent, en weer op elkaar bent aangewezen? 

Een unieke voordracht die interessant is voor elke senior ...


Maandag 24 april 2023 om 19h30 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

Incontinentie na een behandeling voor prostaatkanker kan soms heel vervelend zijn. Hoe komt het dat er urineverlies kan optreden? Hoe kan dit opgelost worden? Welke middelen zijn er ter beschikking? Waar heb ik als patiënt allemaal recht op? Deze en vele vragen zullen beantwoord worden tijdens deze avondvoorstelling. 

Dr. Pieter D'Hulst, uroloog, en Mevr. Sophie Vantieghem, verpleegkundig specialiste, zijn de sprekers die u zullen informeren. Ook de firma GOED zal u informeren over hun aanbod.


Maandag 22 mei 2023 om 19h30 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

Erectiestoornissen zijn een veel voorkomend probleem als gevolg van alle behandelingen voor prostaatkanker. Hoe komen deze tot stand? Zijn er hulpmiddelen? Is er een operatie mogelijk of kan ik geholpen worden met medicatie? 

Dr. Pieter D'Hulst, uroloog, en Dhr. Luc De Laere, verpleegkundig specialist, zijn de sprekers van dienst. Na de voordracht volgt er een getuigenis van onze voorzitter en zijn echtgenote. Het gesprek zal gemodereerd worden door Mevr. Marjoke Van Coillie, seksuologe.


Zaterdag 24 juni 2023 om 10h00 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

We organiseren terug onze LEDENDAG. Noteer alvast deze datum! Deelname is volledig gratis dankzij onze sponsors. Een dagprogramma met sprekers, amusement en show. 

Details volgen.


Maandag 18 september 2023 om 14h00 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

De hormonale behandeling van prostaatkanker, de impact op de levenskwaliteit (studie), het belang van de onco-revalidatie en het belang van gepersonaliseerde behandelingen (ProBio) in dit stadium van de ziekte komen aan bod tijdens dit Prostaathalfrond. 

Dr. Pieter Uvin, uroloog, Dr. Bram De Laere, wetenschappelijk onderzoeker, en Dhr. Luc De Laere, verpleegkundig specialist, zullen u hierover uitgebreid informeren.


Maandag 20 november 2023 om 14h00 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

De Golden sixties: tijdens deze lezing beschrijft Korneel De Rynck op een verwonderde en gezwinde manier hoe het gewone leven veranderde tussen 1958, het jaar van de befaamde Expo, en 1973, toen de oliecrisis uitbrak. Een reis terug naar onze jeugd. Dat wordt genieten!


Belangrijk! 

Alle voordrachten zijn gratis. Na de voordrachten kunnen de aanwezigen tijdens de gratis koffiemomenten met elkaar van gedachten wisselen. 

Inschrijven of meer info via 050 59 95 90 of 0474 65 56 77 (secretaris Rony De Grande) of via mail naar: thinkbluevlaanderen@gmail.com