Prostaathalfrond

2024

Maandag 25 maart 2024 om 14h00 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

Het belang van radiotherapie in de behandeling van prostaatkanker. Hierover komt Dr. Sabine Meersschout spreken tijdens het eerste Prostaathalfrond van 2024. Radiotherapie als primaire behandeling, radiotherapie bij herval van de ziekte, het verschil tussen inwendige en uitwendige radiotherapie, radiotherapie bij uitgezaaide ziekte, … Deze topics komen allemaal aan bod tijdens deze interessante voordracht. De rol van voedingssupplementen komt aan bod tijdens de voordracht van een afgevaardigde van de firma Nutriphyt.


Maandag 22 april 2024 om 19h30 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

Incontinentie na een behandeling voor prostaatkanker kan heel vervelend zijn. Hoe komt het dat er urineverlies kan optreden? Hoe kan dit opgelost worden? Welke middelen zijn er ter beschikking? Waar heb ik als patiënt allemaal recht op? Deze en vele vragen zullen beantwoord worden tijdens deze avondvoorstelling. Dr. Pieter D'Hulst, uroloog, Mevr. Sophie Vantieghem, verpleegkundig specialiste en Mevr. Judith Van de Gracht, bekkenbodemkinesiste, zijn de sprekers die u zullen informeren. Ook de firma GOED zal u informeren over hun aanbod.


Maandag 17 juni 2024 om 19h30 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

Erectiestoornissen zijn een veel voorkomend probleem als gevolg van alle behandelingen voor prostaatkanker. Hoe komen deze tot stand? Zijn er hulpmiddelen? Is er een operatie mogelijk of kan ik geholpen worden met medicatie? Dr. Pieter D'Hulst, uroloog, en Dhr. Luc De Laere, verpleegkundig specialist, zijn de sprekers van dienst. Ook Mevr. Judith Van de Gracht, kinesiste, zal het belang van de bekkenbodemspieren bij erectiestoornissen toelichten.


Maandag 30 september 2024 om 14h00 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

Prof. Jean Paul Van Bendegem komt een voordracht geven over 'De wiskunde van het seksuele'. Prof. Van Bendegem is een Belgische wiskundige, filosoof en emeritus hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie aan de Vrije Universiteit Brussel. Het wordt beslist een zeer boeiende lezing!


Maandag 4 november 2024 om 14h00 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

Het landschap van prostaatkanker verandert razendsnel. Hoe zal prostaatkanker in de toekomst gediagnosticeerd worden en welke veranderingen zien we nu al in de behandeling van prostaatkanker? Deze inzichten zullen u worden bijgebracht door Dr. Bram De Laere, wetenschappelijk onderzoeker, verbonden aan de Ugent en het Karolinska Instituut in Zweden.


Maandag 9 december 2024 om 14h00 in De Valkaart te 8020 Oostkamp

De hormonale behandeling van prostaatkanker, het belang van de onco-revalidatie en het belang van gepersonaliseerde behandelingen in dit stadium van de ziekte komen aan bod tijdens dit Prostaathalfrond. Dr. Pieter Uvin, uroloog en Dhr. Luc De Laere, verpleegkundig specialist, zullen u hierover uitgebreid informeren.


Belangrijk!

Alle voordrachten gaan vanaf dit jaar door in de theaterzaal van de Valkaart. Dit zal u, als aanwezige, een veel groter comfort geven.

Alle voordrachten zijn gratis. Na de voordrachten kunnen de aanwezigen tijdens de gratis koffiemomenten met elkaar van gedachten wisselen.

Inschrijven of meer info via 050 59 95 90 of 0474 65 56 77 (secretaris Rony De Grande) of         via mail naar: thinkbluevlaanderen@gmail.com